Verschil tussen een bestelautoverzekering en zakelijke autoverzekering

2024-02-23
JW Verzekeringen B.V.

Een bestelautoverzekering en een zakelijke autoverzekering zijn beide typen verzekeringen voor voertuigen die worden gebruikt voor zakelijke doeleinden, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen beide:

 1. Type voertuig dat wordt verzekerd:

  • Bestelautoverzekering: Deze verzekering is specifiek bedoeld voor bestelauto's, wat voertuigen zijn die primair worden gebruikt voor het vervoer van goederen of materialen.
  • Zakelijke autoverzekering: Dit kan verschillende soorten zakelijke voertuigen dekken, waaronder personenauto's, bestelauto's, vrachtwagens, en andere voertuigen die voor zakelijke doeleinden worden gebruikt.
 2. Dekking:

  • Bestelautoverzekering: Deze verzekering biedt vaak specifieke dekkingen die gericht zijn op het vervoer van goederen of materialen, zoals dekking voor de inhoud van de bestelauto.
  • Zakelijke autoverzekering: Deze verzekering biedt over het algemeen een bredere dekking die kan worden afgestemd op de specifieke behoeften van het bedrijf, inclusief aansprakelijkheidsdekking, cascodekking en aanvullende dekkingen zoals pechhulp en vervangend vervoer.
 3. Premie en kosten:

  • De premie voor een bestelautoverzekering kan verschillen van die van een zakelijke autoverzekering vanwege de verschillen in risico's en dekkingen die worden geboden.
  • De kosten worden doorgaans beïnvloed door factoren zoals het type voertuig, het gebruik ervan, het aantal kilometers dat wordt gereden, en het aantal bestuurders op de polis.
 4. Gebruik van het voertuig:

  • Een bestelautoverzekering is meestal gericht op voertuigen die hoofdzakelijk worden gebruikt voor commerciële doeleinden, zoals bezorging, transport, of bouwwerkzaamheden.
  • Een zakelijke autoverzekering kan een breder scala aan voertuigen dekken die worden gebruikt voor verschillende zakelijke doeleinden, zoals salesbezoeken, pendelen naar verschillende locaties, of het vervoeren van medewerkers.

Het is belangrijk om bij het afsluiten van een verzekering goed te kijken naar de specifieke behoeften en gebruikspatronen van het voertuig om de juiste dekking te krijgen.